Over Restaurant de Saeck
In het zuiden van Breda, op een steenworpafstand van het centrum, bevindt zich aan de Ginnekenweg Restaurant De Saeck. Dit mediterrane restaurant heeft dankzij een succesvolle crowdfunding haar deuren op een nieuwe plek en onder een nieuwe naam weer mogen openen. Il Mediterraneo, zoals het voorheen heette, mag dan inmiddels een minder exotische naam hebben gekregen, de gerechten zijn nog altijd geïnspireerd op de delicatessen uit de landen rondom de Middellandse zee.
Onder aanvoering van Daan Hoogeveen - eigenaar en chef-kok - worden hier dagelijks 'puur natuur' gerechten bereid met biologische ingrediënten en streekproducten. Zeeduivel met rodebietenrisotto, gekonfijte eendenborst en gegrilde tonijn in kreeftensaus, je geniet er van in een warme omgeving met geelgekleurde muren, een stenen vloer en een olijfboom die zorgen dat het vakantiegevoel wel heel dichtbij komt. Heb je liever het zonnetje in huis? Haal of bestel in dat geval gewoon een van de vele mediterrane gerechten die na een half uur klaar zullen staan om geadoreerd te worden.