In een Notendop
Bij De Saffraan raak je voldaan van alle smaken, creatief opgebouwde bordjes & amuses en besef je: zo lekker heb ik nog nooit gegeten.
Groupon-beoordelingen van klanten
Over deze deal
Elegant, exclusief, krachtig: het is niet vreemd dat een restaurant vol culinaire kostbaarheden die het leven in Amersfoort kleur en smaak geven de naam draagt van zo’n kostbaarheid als dit specerij. Laat je overdonderen door een gastronomisch 7-gangendiner bij het restaurant met 15 GaultMillau-punten De Saffraan.
Kies uit twee opties
- € 99 voor een gastronomisch 7-gangendiner voor 2 personen
- € 189 voor een gastronomisch 7-gangendiner voor 4 personen
De Saffraan is gehuisvest op een honderd jaar oude klipper die is omgebouwd tot een uitermate fijn restaurant. Gasten kunnen sinds 2007 aan boord gaan voor een culinaire reis die zijn oorsprong heeft in de Franse keuken, maar dan met een fris, modern, creatief en innovatief karakter. Het menu verandert geregeld met de seizoenen mee en kan er als volgt uitzien:
Runderstaartstuk met eendenlever, bietjes en zilte groenten
Oosterse makreel met koriander en citroengras
Zwartpoot kip, handgepelde garnaaltjes, ingelegde citroen en “belperknolle”
Macadamia, eekhoorntjesbrood, dragon en epoisse
Hertenrugfilet, koolrabi en lapsang thee met chocolade
Koffie, mascarpone en geweckte bramen
Mango, kokos, banaan en rum
De 3 amuses zijn net als het menu niet van tevoren bekend.
Deal-Voorwaarden
Aankoop: maximaal 3 groupons per persoon te gebruiken, maar meer groupons te koop als kado. Let op: Groupon-promotiecodes kunnen niet gebruikt worden voor deze deal.
Reserveren: minimaal 48 uur vooraf via reserveren.groupon.nl.
Annuleren: minimaal 48 uur van tevoren, anders vervalt de geldigheid van je groupon.
Meer info: neem je afgedrukte groupon mee. Exclusief drankjes. Betalen met dinercheques en bonnen is niet mogelijk. Aanvang van het diner is vanaf 18.00 uur. Beperkte beschikbaarheid in het weekend. Niet geldig i.c.m. andere acties. Onze Verkoopvoorwaarden en de Wettelijke Bedenktermijn gelden voor alle deals.
Over De Saffraan
Op een bijzondere locatie - de meer dan honderd jaar oude klipper "Hoop op Welvaart" in Amersfoort - vind je restaurant De Saffraan. Dat de beste stuurlui aan wal staan, gaat niet op voor De Saffraan want in de kombuis staat patron-cuisinier Kars van Wechem. Eerder werkte hij aan de zijde van onder anderen culi-kanonnen Nico Boreas en Jonnie Boer. De gastronomische opvattingen van Van Wechem zijn helder en origineel, vanuit een Nederlandse basis met een verfijnde Aziatische touch. Iedere dag is hij samen met zijn team bezig met het verder ontwikkelen van smaken, bereidingstemperaturen en texturen en het perfectioneren van de gerechten, wat heeft geleid tot 15 Gault Millau-punten. Kers op de taart bij zoveel moois is natuurlijk een goed glas dat de gerechten perfect begeleidt. Vraag gastvrouw en sommelier Monique Korteschiel gerust om advies.