Naast het hoofdgerecht van vis, zeewier en tofu kenmerkt het eten in een Koreaans restaurant zich door afwisseling. Door de vele bijgerechten die men serveert staat deze maaltijd garant voor een verrassende avond. Er wordt veel bereid met sojabonen. Men maakt er een sojasaus of een sojapasta van. Tofu, een product van de sojaboon, wordt overal bij gegeten. Het is een plaatsvervanger van vlees en kan als zodanig worden toegevoegd aan alle vegetarische gerechten. Daarnaast worden aan alle gerechten van de Koreaanse keuken in Maastricht sesamzaad en de lente-ui toegevoegd. Sesamolie wordt gebruikt om de smaak te verzachten of wordt gebruikt als garnering. Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens een diner op Koreaanse wijze met een kortingsbon van Groupon.
Geniet van de Koreaanse keuken in Maastricht aan de traditionele lage tafel
De Koreaanse maaltijd kent enkele tradities. Een daarvan is de lage tafel. Hierop worden naast het hoofdgerecht de kommetjes rijst, soep en andere bijgerechten geplaatst. Voor de rijst en soep gebruikt men een lepel. Voor de bijgerechten worden eetstokjes gebruikt. Ieder persoon aan tafel heeft zijn eigen kommetjes met bijgerechten. Alle gerechten worden zo vers mogelijk gemaakt. Zo is de maaltijd in een Koreaans restaurant niet alleen erg smakelijk maar ook zeer gezond. Proef deze Koreaanse keuken in Maastricht door middel van een kortingsbon van Groupon. Zo weet je zeker dat je op een originele manier je gasten kunt verrassen. Meld je dus gratis aan op onze site en bestel de kortingsbon voor een onvergetelijke avond in Aziatische sferen.